GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Tuesday, December 20, 2011

PADA HARI KEJADIAN 'SALAM BERSAMBUT, UKHWAH BERTAUT' (SIRI 2)

Kak Hanis Azla pon mai awai n siap tolong2 lagik tapi napernyer aku x hamek gambo pasport beliau? Hampagas sungguh....huhuhuhuh.. Sempat gaks kita borak2 kan, kak? Ada bau seberang tambak lagik tuh....hihihihi
Tengggsss, Kakcik atas ehsan gambo ini...

Alolo...cian kat Fitri neh. Beliau pon sampe awal tapi aku lupa nak 'berpasport' ngan beliau. Biler tgk balik gambo neh baru terpikir yang beliau nampak seiras Darling Ngasri...kan3? Sungguh gigih beliau berdokong anak bujang sambil membawa bekas2 berisi kuih-muih dan 'cokolat senyum'... Pastuh, lelepak japs, minta diri ke kenduri, then mai balik amek bekas2 tuh tapi ngan 'uniform' yang lebey ayu...yaaa aaa awwww... klaka plaks biler beliau nampak aku then bertanya,"akak lom balik lagi?"..miahahahhahaha.. So sorry yea, dik? Masa pendaftaran tuh akak tak dapat nak amek bekas2 mknan awk. Hopefully awak leh juin lagi in the future...err, ini gambo gua baik punyo cilok dari 'umah' Kakcik gaks.


Beliau ini pula 'dikenali' Atuk Baik di FB. Dalam 'namelist' didaftarkan Atuk PHD. Puaslaa aku dok 'eksersais minda' meneka2 maksud di sebalik PHD itu. Nak tanya alahaiiii...maaluuuu... rupa2nyer...hokehh...jeng3...sila ke 'umah' beliau kalo nk tau. Tqvm, Atuk sudi hadir. Kami sangat2 berbesar hati. Sorry sebab tak sempat nak perkenalkan tuan umah dan yang lelain. Hopefully next time Atuk juin lagik yea? Entri gath Atuk di sini...


Perkenalkan Happy Irfa. Mmg nampak happy kan pasal dpt dukung anak kesayangan. Dok beborak n dpt tau beliau gaks 'sekapal' ngan aku. Ohkey, beborak kemain tapi ssaayyaaannnggggg (baca ikut nada lagu Saleem yea?)... sayang apo? Baca sini... 'eksersais minda' taime...ahahhaha. Tengssss awak sudi hadir. 'Beledo' awak 'Tuk Guru' suka....hihiihiiih

Ohrait, bedebo jer raso nak perkenal blogger seterusnyer neh. Pasal pa? Gua suda request mau jadi anak angkat beliau sebyk 2 kali dan alhamdulillah, diterima. So aku tanpa segan silu memanggil beliau 'Mak'. So sorry yea if Mak kekok lagik sy panggey cenggituh. Ada baca sket2 pasal tragedi kecil yang terjadi kat Angah. Kita doakan Angah cepat sembuh, Mak. Pasal motor tuh hopefully yang terbaik ajer. Nak wat cemana kan? Tqvm, Mak pasal masak banyaakkk sgt hidangan utk kitorang semer neh. Memang sy 'bedal' sampai licin. Nikmat sungguh air tangan kasih sayang seorang ibu neh. Anak2 buah sy yang berdua tuh terkenal ngan cerewet babs makan tp bole berkali2 ckp ,"sedap sungguh ayam masak merah tuh." Tenggssss again, Mak. Dan juga nenek yang sgt2 penyayang...(aiyooo! terpanjang dan ter'emo' sket...hihhii)
Beliau ini Acik Erna dari Coretanku...Entri gath ado kat sini.



Ok, situasi dan dialog duluh ...
Imran : (Took the marker pen, wrote his name, then stick it to his shirt - as u can see)
Mama: Yang nak tulis blog?

Imran: (thinking..) Ermmm... Yang tak pandai. Nanti Yang fikirkan...
(hahahahaha...amek mak kao)

I want to express my gratitude to him as well for helping me a lot at the registration counter that day. Insyaallah, I can say that he's a blogger-in-making cum the future blogger. Insyaallah! Korang tolong doa2kan yea? Amin3!!

Sambunggggg.... 

Surely korang naaaakk sangattt2 tengok beliau neh kan? Nampak tuh her 'name sticker'. Gadis Bunga or GB or aku suka panggey 'Guru Beso' pasal masa ngajar kat sekolah rendah dulu akronim neh bermaksud itulah...uiiii! sila fahamkan...hihihii. Banyak aku nak citer bukan ngumpat pasal adik kita sorang neh. Tapi, malas ah nak taip nanti korang fenat nak baca. Silalah berkunjung ke 'umah' beliau. Entri gath klik sinikkk...sebenonyer byk entri gath adik neh. So pepandailah korang nk pollow ker mender yer? hekhekhek..


Hah! Ini saper? Nama kat senarai adalah Mathari dan ada emailnyer tapi den tak dapek nak jejak 'umah' beliau. Tolonngggggg sesaper weh..SOS...
 
Ini Kak Azeeda from The Mind Of Mawaddah. Kami sesama lepak sampai balik.Kenal beliau di umah Kakcik tempoh hari. Baru tau yang beliau ini koje di KPM gaks tapi bukan guru. Daaannnn... tiada kabel kalo nak tukar2 sekolah pasal skop koje beliau takder kener-mengena ngan guru...melepassss!! huhuhuuh.. Tqvm, kak Azeeda utk kek cokolat chips yg mmg yummy2 itu. Terlepas kempunan den...hihiihhi

Eyyy! Binik orang neh. Naper akak nampak awk tambah2 sweet?? Ooooo...akak tau.Pasal rajin masak kan? Nama blog ialah TrueCikintoStory . Nur terpancarrr...Terkenal ngan 'signature' dish beliau iaitu mihun Singapura. Akak tak sempat nak buh kicap kat mihun tuh. Tapi tatappp nyam2 gaks. Anak buah akak yang tecik tuh suka. Kepada yang belum tahu, beliau merupakan anak buah paling sulung akak Azie Azah.Sangat rapat ngan nenda beliau. Itu yang aku 'admire' sgt2. Aiyark! Kita tak sempat borakkk...huhuh..Episod 1 pasal gath klik2 sinihhh..


Ini Aunty Marina Monroe from Values of Life. Berkenalan dengan beliau di umah Kakcik gaks. Mari aku kongsikan cara berkomunikasi dengan beliau:

1. Berdepan 

2. Cakap sebijik2. Pastikan beliau dapat membaca gerak bibir kita.


Macamler hebat sangat aku neh kasi cara2 plaks padahal masa nak beborak ngan Aunty, aku yang dok tengok bibir beliau...ada kaa patut? Hampagasss....ahaahahahah. Aunty, your roti jala n the chicken curry are as mabeles as the nasi lemakkk!! Den tapau kuah ajer then balik umah makan dengan nasik berempah Mak dan pulut Kak Azie Azah... terharu dengar Uncle cakap yang Auntie tito lambat pasal dok 'menjala' neh... AUNTY, SAYA SAYANG AUNTY!!


Eheheeheeheh... last but not the least because the last is consider as the youngest...hihihi adik or anak kita iaitu Wana. Blog beliau adalah WanaBee. Memangler awk sgt kreatif, dik. Bonda beliau itu dia. 1st time melawat 'umah' beliau dan tengok gegambo yang telah di'snap' memang kagum...speechless!! Tqvm, Dik Wana 4 being such a good girl n bodigad as well n sporting that day. Good luck 4 the fast track...Ini entri gath beliau.

     Weeehewwww! Dah siap sesi 'taaruf' selama 2 hari neh. Nanti banyak lagik nak tepek sini dalam siri2 akan datang. Macam 'siri berckp dgn jin'lah pulaks...hihihihi

     Kasi tempek lagik gegambo yg besh2....

The ladies blogger


Dicilok dari 'umah' WanaBee pasal... tengok naper aku takder gambo/pose neh dalam memori kad akuh... 'eksersais minda' weh...ahahahha..byk sungguh EM dalam entri neh....

Huwaarrggkhhhh! Boler tak nak ber'hibernasi' today pasal semalam tak kesampaian....huhhuhuhuhu



21 comments:

kakcik said...

Tengs Ayu... catatan Ayu memang super duper sangat terbaekkkk... I laikkkkkkk.... :)

[PCL] said...

satu2 pcl turuti...ahaha tak kesampaian lg turn pcl nampaknya..fuh! mendebarkan...masih ada genk yg belum dikunjungi..thnks kak Ayu...ayuuuu sangat..*ikhlas.

akuzle ayu said...

kakcik n PCL: alhamdulillah! harapnyer sy tidak riak....heheheheh

atuk said...

Assalamualaikum Ayu

memang mablessssss laporannya
patut puji sekali lagi
'laporan yg sangat ayuuuuuuuu' he he

SALAM UKHWAH UNTUK SEMUA

Wassalam

nyanyisunyi said...

ayu..ye lah nape kita tkde gambo berdua? lain kali pastikan ada tau...

KhaiRin said...

habes ditelek nyer hehehee

Irfa said...

salam..
wah panjang giler punya en3..bagus-bagus.saya suka..detail sangat.boleh la cam balik muka-muka yg sy jumpa tu ari.maaf kalau awak kecik ati sbb borak sakan tapi tak tahu sapa.

biasa berlalu,cthnya:sy kenal dan baca blog kak erna..tak semestinya kawan blog kak erna tu sy kenal.ada yg sy kenal dan ada yg sy tak penah jengah pun blog dia..maaf banyak2 yer..sekarang baru nak baca blog awak..sy join blogger gathering tu sbb kak erna yg ajak..ramai yg dtg tu dr geng blog kak erna..tu psl sy macam blur nak kenal itu sapa dan ini sapa :-)

kakchik@ella said...

Best la .. terasa rugi sungguh KC tak ada bersama ..

Anaa said...

serius beb.. maveles punya introduction.. memang puas hati laaa...

pcl kata ko ayuu sangat.. ayu tang manaa tuu... kekekeke..

Pok Amai-Amai said...

Ayu, tq sbb sy rs dlm byk2 blogger...awak paling complete cite psl post gath party! Hiks! Sy dpt kenal hampir keseluruhan blogger yg dtg. Tq sgt2!!

Kella said...

hai akak!!! =D
saya datang ni... bawa senyuman.. hehehee...
seronok dapat kenal dengan akak!
nanti tolong sampaikan peluk cium untuk beby chomel akak yang tembum tu ya!
nanti nanti boleh ketemu lagi insyaAllah..

al-lavendari said...

Ada juga wakil dari NS hadir dan dah jadi emak angkat awak. Acik Erna juga pernah hadir kenduri kawin saya punya anak dulu.

Ati Masrif said...

ada beberapa yg tak kenai lagi
nanti kak ati akan terjah esok
sbb esok dah freeeeee....yehaa :D

luahfikiran said...

SALAM,
BOLEH AMBIL GAMBAR SORANG-SORANG ! HEBAT ! LF MASUKKAN SEMUA KE DLM ALBUM NANTI

Papa Mifz said...

wah meriah nyer...rugi tak dapek join..huhu

gadisBunga said...

fuh. komplit! mcm baca berita kat sok kabo! terbaeklah akak! :D

azieazah said...

Actually, CIKINTO tu bukanlah anak menakan yg sulung. No berapa ntah, nombor 5 kot.

Tapi dia MyAnakMenakan yang jadi blogger paling aktif setakat ini.

ikiqzana said...

Salam Kenal.. Terima kasih singgah di blog. Mama wana tu opismate kita.. Baru tadi di ceritain perjumpaan blogger2.. Nampak meriah.

Hanis Azla said...

serba lengkap.. yg tak kenal pun dah rasa macam kenal dgn cerita2 di sini... fb akak rafeah salim.. nnt bolehlah ayu add akak..

@cu SaYaNg said...

Jeles!! :(

AzeedA said...

Sgt Terbaeekkk!
dpt gred A+ ni tau.. sbb ade gmbr akak berpasangan dgn kakcikku si bunge seroje ;)
akak dh bwkkan choc chip brownies utk Ayu.. nxt round gather (lps abis edah) nk claim tiramisu Ayu tau!