GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Monday, May 21, 2012

Menyertai Perkelahan Bersama Bloggers di Taman Tasik Cempaka, Bangi

     Hari yang dirancangkan sudah tiba. Semuanya siap bersedia. Tunggu untuk berangkat dan dihidangkan aja. Marilah mari pergi mengundi ke tempat itu.
     Sorilah aku sampei lewat dari kul 9 pagi. Ahad, biaserlaa kan? Tapi, dari jauh kurasa gumbira pabila ternampak 1 kelompok yang agak ramai bilangan ahlinya. Duduk bersila mesra...ada juga yang berkerusi kerana tak mampu nak bersimpuh atau bersila tapi suasana tetap meriah n mesra macam biasa.
 Kak Azie Azah macam biasa menyambut kedatangan para tetamu. Apron sidai kat umah. Topi juga ganti itu apron kali ini...ahahahha

 "Angpa  sampai time ayam neh dah tinggal tulang." Maybe itu maksud pose Aunty Datin ini.

 Tirgoda x?

 Mihun goreng telur dadar yang sedap itu adalah titipan kasih suami saya.

 Adik Iffah jumpa Nek Chik lagi. Besh!

 Uncle LF mesra seperti biasa. Uncle berkopiah ini adalah ayah Kak Azian Elias sementara yang belah kiri hub aku itu adalah uncle beliau.

2 orang anak dara yg manisss sokmo.

 Kakcik bukan sedang korek idung yea tp maybe sambal nasi kerabu Bro Framestone tuh podeh beno.

 Aktiviti anak2. Err.. ngah prektis semayang pon ado? Anok sapo tuhh? hihihih..

 Pose harus. Adeh! Sampah itu pon nak enterprame..

 Dan pose lagik..

Adegan drama klasik melayu.."Ini sahajalah bekal buatmu, nak" ( nada suara Mak Neng Yatimah)
"Terima kasih wahai bonda. Sodap bau ikan masin ini"...heheheh

     Dah lopeh berpanas tuh, tak puas hati. Mau kasi sejuk badan dan tekak plaks. Dr. Hanie kita menjemput ke Ice Room Bangi. Hishhh! Pantang sungguh den. Pantang jemput..kikikikiki

 Kami yang enjoy sungguh kat situ.

 Model sukarela Ice Room.

 Tengsss zillion2 utk. Dr. Hanie yang sudi membelanja kami. Mwah3..

     Lepas tuh, dalam jam 12 lebey kitorang bersurai. Kalo nak layan borak memang bole lagi tuh. B4 that, Uncle LF ajak sambung kat umah beliau...hihihii..
      Aktiviti seterusnya mungkin jamuan raya kots. Lom bincang lagi pasal tadi dok gebang2 ajer. Tqvm buat semua yang hadir n meriahkan majlis tak rasmi kita neh. Jumpa lagi pada pertemuan seterusnya.

19 comments:

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Gembira dapat jumpa kawan2 semalam. Ke Ice Room rupanya ! Tak jemput kita ye !

kakcik said...

Setiap kali ada perjumpaan, kenangannya mesti menjadi igauan manis selama berminggu2. Tak sabar nak berjumpa2an lagi. :)

ummi_khalish said...

seronoknya..harap2 dil balik cuti nanti adalah makan2 macam ni lagi....shuke2...(tapi janganlah buat bulan pose dan awl raya..eden berpantang masa tu...huhuhu.....)

gadisbunga said...

alamak. uncle LF dah merajuk kite tak ajak dia gi iceroom. hahaha!!!

ainnoraini said...

wahh..seronoknya ayu..jeles kakain ni tau..tak de rezeki la nk kesana..kakain balik kampung...

MasZuber said...

ok next raya nak join! :-)

bujal X said...

Daddy ziyyad man a?

[PCL] said...

wohoo bestnyerr..!! lain kali kena join nih..

-gedek! said...

eh? tak ajak pon?

@cu SaYaNg said...

pertama kali aku balik awal..
tak puas sembang :(

KhaiRin : anies said...

ambooooiiiiii kemain lg ya!

kakchik@ella said...

rugi KC tak dapat pegi.

Anaa said...

haha, beb aku enjoy baca.. tersengeh2 aku.. tak tahan ada dialog neng yatimah tu.. kekeke...

macam kakcik kata lah, akan berminggu la mengingau setiap kali jumpa.. heee..

memang seronok sesngatt..

ain: ko memang patut jeles.. heeee..

Daddy Ziyyad said...

Oooo..ada nasik kerabu semalam..tak perasan!

Tak aciiiiii..tak dpt pow hani kat ice room..ahahah

JunAina said...

Dah tak larat nak menyinggah ke Ice Room...baju sebakul besar menunggu utk dicuci kat rumah. Sabtu kerjaaaa...ptg buat kek comei yg dibawa...no time nak rest nanti...

Afasz said...

nasi kerabu tu lambat sampai sbb broframestone bawak.....

sy bawak balik sebungkus....

h4ni3 said...

Dato LF
nanti kita gather kat ice room 2 family yer.. takyah ajak orang lain! hehe

Citarasa Rinduan said...

ayu kena pindah area selangor atau KL.........
wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

syoknya kalian semua

kak ayu, ayu jeles padamu sbb sentiasa join.. mujur kak nama ayu, so... ala2 ayu disana juga join bersama

mrs puex said...

salam singgah wahai kak kerabu..hehehe..

enjoy jek tgk gamba uols berpiknik beramai-ramai..apekan daya date tu time balik kampung..:D